Naziv projekta:

Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik

 

Projektni partneri:

1. Dubrovačko-neretvanska županija
2. Srednja škola Metković
3. Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića Ploče
4. Srednja škola Petra Šegedina Korčula
5. Srednja poljoprivredna i tehnička škola Opuzen
6. Sveučilište u Dubrovniku
7. Jadranski Luksuzni Hoteli d.d.
8. Valamar Riviera d.d.
9. Grand Hotel Imperial d.d.
10. Hoteli Dubrovačka Riviera d.d.
11. Mint Media d.o.o.
12. Callidus – ustanova za obrazovanje odraslih
13. Centar za poduzetništvo d.o.o.
14. Basque Culinary Center


Kratki opis projekta:

Projekt ‘Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik’ obuhvaća jačanje kapaciteta i stručnosti ljudskih resursa u sektoru Turizma i ugostiteljstva u Dubrovačko – neretvanskoj županiji i regiji. Misija Regionalnog centra je postati mjesto izvrsnosti i unapređenja kvalitete strukovnog obrazovanja za turizam i ugostiteljstvo. Također, RCK DU osigurat će fleksibilno cjeloživotno obrazovanje kroz istraživanje i razvoj suvremenih kurikuluma i inovativnih modela učenja, razvoj visokokvalitene infrastrukture, osposobljavanje nastavnika, predavača i mentora te poticanje partnerstva s poslodavcima, javnim sektorom, socijalnim partnerima, a sve s ciljem kako bi se odgovorilo na potrebe tržišta za educiranom, osposobljenim i specijaliziranim osobljem u sektoru turizma I ugostiteljstva. Glavni cilj projekta je podizanje kvalitete osoblja na višu razinu i poboljšanje srednjoškolskog kurikuluma u sektoru turizma i ugostiteljstva.


Očekivani rezultati:

Osmišljeni i uspostavljeni obrazovni programi i novi kurikulum u sektoru turizma i ugostiteljstva. Razvijene inovativne metode učenja, ojačano partnerstvo s poslodavcima, javnim sektorom i relevantnim dionicima, razmijenjena znanja i prakse sa sličnim centrima te realizirani programi i kurikulumi za učenje temeljeno na radu u visoko specijaliziranim uvjetima dva akademisa i 4 laboratorija.


Razdoblje trajanja projekta:  do 30. 11. 2023.

Ukupna vrijednost projekta je 72.399.069,29 kn od čega je 85% (61.539.208,90 kn) financirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (10.859.860,39 kn).


Kontakt osobe:


Ravnatelj
Antun Perušina
ravnatelj@rckdu.hr

Voditelj projekta:
Marko Žmirak
voditelj@rckdu.hr